32 - 40 uur

Utrecht, Nederland + 2

Utrecht, Nederland

Utrecht-zuid, Nederland

Amsterdam, Nederland

Content Marketeer

hero-image
Wat we vragen

HBO diploma Communicatie/ Marketing/ Journalistiek

1+ jaar relevante werkervaring

Goed gevoel voor taal, visuals, stijlen en doelgroepen

Oog voor detail

Wat we aanbieden

Salaris €2.000 - €2.500

Ruimte en begeleiding t.b.v. jouw ontwikkeling

Werkplek in Utrecht

Gratis lunchen op kantoor

In-office Gameroom + borrels

Wat je gaat doen
30% Tekstcreatie/bewerking

Schrijven of bewerken van advertentie- / website- / blog- / vacatureteksten.


Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een Junior Contentmarketeer. Ben jij een creatieve marketeer met een vlotte pen en gevoel voor Employer Branding? Lees dan snel verder!


Over matchlab & het team

Matchlab helpt bedrijven met hun recruitment en HR-vraagstukken. Wij bieden ondersteunende services voor alle stappen in de ‘candidate journey’, van eerste kennismaking tot indiensttreding.


Als Contentmarketeer kom je ons Marketing-team verder versterken. Ons team helpt bedrijven zichzelf te promoten onder de juiste kandidaat-doelgroepen met persoonlijke Werken-Bij-websites en digitale marketingcampagnes. Je werkt samen o.a. met andere Digital Marketeers, Content Specialisten, een Customer Succes Manager, een Marketing-Coördinator, UX/UI Designers, Developers en Digital Consultants. In je rol zal je meegroeien met de services die wij aan onze klanten aanbieden.


Bij matchlab vinden we kwaliteit en eigenaarschap nemen over je werk erg belangrijk. Daar zijn we ook trots op! Ons team is hecht, hard werkend, eerlijk en houdt ook van gezelligheid. We hebben grote ambities om samen te groeien en zoeken dit ook in onze toekomstige collega.


Over deze functie

In deze functie ben je hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de contentstrategie en -creatie voor het werkgeversmerk van onze klanten. Je helpt de organisaties om een zo goed mogelijk beeld van hen als werkgever te presenteren en adviseert over de content die daarvoor nodig is, zowel in beeld als tekst. Je gebruikt je creativiteit om de teksten zelf te schrijven. Voor de creatie van video/fotocontent schakel jij met onze vaste video/fotograaf. Voor de content nemen we altijd de doelgroep(en) als uitgangspunt. 


In deze rol ontwikkel je je uiteindelijk naar een Digital Recruitment Marketeer.


Daarvoor heb jij nodig

 • HBO diploma Communicatie / Marketing / Journalistiek
 • 1+ jaar werkervaring in online marketing
 • Een goed gevoel voor taal, diverse schrijfstijlen en doelgroepen
 • Je vindt het leuk om de juiste vragen te stellen, om de beste verhalen te krijgen
 • Je kunt gestructureerd en overzichtelijk werken, met oog voor detail


Nice to haves

 • Affiniteit met video- en beeldbewerking
 • Kennis van SEO en Online Advertising
 • Beheersen van de Engelse taal (m.n. in geschrift)
 • Affiniteit/ervaring met recruitment marketing en employer branding
 • Ervaring in het werken voor verschillende merken


Wat krijg je?

 • Marktconform salaris afgestemd op jouw niveau (indicatie €2.000 - €2.500 o.b.v. fulltime)
 • De ruimte om je te ontwikkelen naar professional in jouw vakgebied d.m.v. opleidingen & cursussen
 • Informele werksfeer met veel oog voor werk- en privé balans
 • De mogelijkheid om zowel thuis als op kantoor (Utrecht) te werken
 • Dagelijks een verzorgde lunch op kantoor
 • Gratis sporten (padellen of in onze privégym)
 • Vrijmibo’s (soms ook op woensdag of donderdag, omdat het kan) en leuke teamuitjes
 • En natuurlijk reiskostenvergoeding, pensioenregeling, een laptop, 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.


Let’s go?!

Wil jij jouw talent in gaan zetten om werkgeversmerken écht tot bloei te laten komen? Wil jij je verder ontwikkelen als expert in jouw vakgebied en ga je samen met ons de wereld van (Digital) Talent Acquisition veroveren? Dan maken we graag snel kennis met je!


Reis afstand

Mijn postcode

Vervoersmiddel

Over MatchLab

Het bedrijfsprofiel van MatchLab

 

Waarom we doen wat we doen

In juli 2019 is matchlab ontstaan uit de overtuiging dat de manier waarop werkgevers personeel vinden, en individuen op zoek gaan naar werk anno nu écht beter kan en moet. Een mismatch heeft zo veel negatieve impact op zowel werkgever als werknemer. Dat resulteert in versplide tijd, geld en energie.

 

Powered by matchlab

Wij stellen werkgevers in staat om zélf de beste mensen voor zich te winnen. Matchlab geeft aantrekkingskracht. We maken verbinding in een digitale wereld door onze kennis van tech en tools met gevoel voor prikkels en psychologie te combineren. We kijken naar wat organisaties en teams écht nodig hebben en hoe ze dit het beste kunnen bereiken. Onze oplossingen komen soms uit onverwachte hoek. Want hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe breder onze blik.

 

Flexibel Werken

maar dan écht

We vinden het belangrijk dat jij je werk goed kan uitvoeren, op een manier die voor jou prettig is. Dat betekent voor ons flexibiliteit in uren (’s avonds of in het weekend werken is net zo prima als ma-vr 9 ‘till 5), flexibiliteit in thuiswerken (we zien je graag ‘in het echt’ maar snappen ook dat je soms liever of beter vanuit huis kan werken) en flexibiliteit in vanuit welk land je werkt (wil je al werkend op rondreis of gewoon even een weekje in het buitenland vertoeven, doen wij daar niet moeilijk over).

 

Work/Play/Enjoy

Together @ The Office

Bij matchlab zorgen we graag goed voor onszelf. Daarom vind je in het matchlab kantoor allerlei verschillende typen (ergonomische) werkplekken, een luxe uitgeruste Gameroom (met o.a. F1 racesimulator PS5 en bordspelletjes), hebben we een eigen Gym en kan je 2x per maand mee gaan Padellen. Daarnaast kan je iedere dag relaxed uitgebreid lunchen op kantoor en houden we ook wel van lekkere (al dan niet alcoholvrije) biertjes en wijntjes. Een borrelhapje zeggen we dan ook geen nee tegen.

Amy Van de schraaff

Recruiter

Vragen?